Sanguita Akkrum
actrice, zangeres, presentatrice
Utrecht / NL
productions
productions
televisie
2011 televisie / RTL / RTL4
actress female
drama
2009 drama / Fu Works - In-Soo Productions
actress female
2009 drama / NL Film
actress female
2008 drama / 45 min. / Fourone Media
actress female

videos
videos

photos
photos

website
website

info
info
Ik ben een ervaren actrice, presentatrice en zangeres en altijd op zoek naar leuke projecten!

Als kind speelde ik bij het Jeugdtheater in Amsterdam. Later was ik ook actief als danseres in verschillende theaterproducties en videoclips.

Als actrice speelde ik achtereenvolgens rollen in de televisieseries Hotnews.nl, Fok jou!, Van Speijk, Shouf Shouf! en Voetbalvrouwen. Tussendoor speel ik ook diverse rollen in Het Klokhuis. In 2009 mocht ik naast Tygo Gernandt als eerste donkere actrice een hoofdrol in de bioscoopfilm Carmen van het Noorden vertolken. Deze film won een Gouden Kalf voor beste muziek, waaraan ik ook heb bijgedragen als zangeres en songwriter.

Als zangeres werkte ik samen met o.a. Appa, Jiggy Djé, Negativ en Perquisite (van Pete Philly & Perquisite). Met Perquisite toerde ik geruime tijd mee als frontvrouw van zijn band en brachten we de single Set Me Free uit. Zelf heb ik ook nog een eigen bandje gehad en deed ik in 2012 mee aan reizend festival de Popronde.

Tussendoor heb ik vaak presentatie klussen mogen doen voor met name live events. Ook heb ik een intensieve workshop presenteren gevolgd bij Post Castelijn Casting, gegeven door Roeland Kooijmans.

Door mijn voltooide HBO studie International Communication Management ben ik vloeiend in Engels.
contact
contact
discipline
discipline
Short film, Feature film, Drama for Television / Series, Theatre

(c) Filmpeople | Info | Adverteren | Privacy | Cookies | Voorwaarden